Cropped Header Image.jpg

Napijegyes

HERMAN OTTÓ HORGÁSZ EGYESÜLET PÉCS

HERMAN OTTÓ TÓ 2023. ÉVI ÉRVÉNYES HORGÁSZRENDJE

NAPI TERÜLETI ENGEDÉLYT VÁLTÓK RÉSZÉRE

A Herman Ottó és környéke helyi védettségű Természetvédelmi Terület!

NATURA 2000

A Herman Ottó Tóra kiváltott napi területi engedély ára 2023. évben 5.000Ft.

A horgász köteles a horgászat megkezdése előtt az Országos és a Helyi Horgászrendet megismerni, azokat ellenőrzés esetén felmutatni.

A Herman Ottó Horgász Egyesület a MOHOSZ megyei szövetségei tagjainak is biztosítja a sportszerű horgászatot az Orfű-Tekeresi Herman Ottó tavon, ezért évente július 1-jén 00.00 órától szeptember 30-án 24.00 óráig napi területi engedélyt ad ki az alábbi feltételekkel:

a.)  Horgászat alkalmával a horgásznál több összeállított felszerelés is lehet, de egyidejűleg csak két bottal horgászhat. Egy szereléken legfeljebb 2db horog helyezhető el. A csalihalfogó háló (1m2) külön, önálló horgászkészségnek számít!

b.)  Horgászni napijeggyel naponta 05.00 órától 20.00 óráig szabad a tó nyugati területrészén, partról, a halőrháztól a völgyzáró gátig, annak 50m-es körzetét kivéve. Napijegyes horgász a tó más partszakaszain, továbbá csónakból nem horgászhat.

Méretkorlátozással védett halfajokból a napijegyes horgász fajonként naponta megtarthat békés halakból 2db-ot, ragadozókból 1db-ot az alábbi feltételekkel:

Ponty       30 cm felett   napi 2db                    Balin  40 cm felett   napi 1db

Csuka      40 cm felett   napi 1db                    Amur  40 cm felett   napi 1db

Süllő        40 cm felett   napi 1db                    Harcsa60 cm felett  napi 1db

Compó     30 cm felett   napi 1db

A darabszám- és méretkorlátozással nem érintett egyéb halakból napi 2kg-ot szabad kifogni, megtartani.

Csalihalként a méretkorlátozás alá eső halfajok ivadéka, nem őshonos fajok, továbbá harcsa és törpeharcsa nem használható

c.)  Egy horgásznak naponta csak egy területi engedély adható ki. A kiállításkor elrontott, elírt területi engedély érvénytelennek számít, ezért azt vissza kell adni a kiállítónak és helyette újat kell kérni. A javított engedéllyel történő horgászat jogosulatlan horgászatnak minősül!

d.)  Tilos a Herman Ottó tavon halradar, jelzőbója, jelzőkaró stb. használata!

e.)  Közlekedési eszközök csak a kijelölt parkolóban tárolhatók. A napijeggyel együtt igényelhető parkolójegy ingyenes, melyet a jármű szélvédője mögött, jól látható módon kell elhelyezni.

f.)   A kifogott méretkorlátozás alá eső halat azonnal, az egyéb halat pedig távozás előtt a fogási naplóba és a napijegyre is be kell írni. A napijegyet a halőrház előtt kihelyezett postaládába kell bedobni, vagy a halőrnek átadni.

g.)  Az a Herman Ottó Horgász Egyesületi tag, aki jogfenntartó státusszal rendelkezik és éves területi jegyet nem igényelt, a napi területi engedélyt napi egy alkalommal veheti igénybe, és az a.) valamint b.) pontban leírt időbeni és területi korlátozás alól mentesül.

Ne hagyja ki!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!