Cropped Header Image.jpg

Versenyszabályzat

HERMAN OTTÓ HORGÁSZ EGYESÜLET PÉCS

VERSENYSZABÁLYZATA

 

Az Egyesület vezetősége minden évben megrendezi hagyományos jelleggel házi, az egyesületi tagok számára kiírt horgász versenyét. Időpontjáról az év elején dönt, és értesíti a tagságot. A gyülekezés helyszíne a csónakkikötő. A megrendezés egyik feltételeként a részt vevők, a versenybe benevezők létszámát minimum 20 főben határozza meg.

A versenybe a helyszínen, a verseny kezdete előtt legkésőbb 45 perccel lehet nevezni. A versenybe benevezettek a rendezőség által előre kijelölt és sorsolással eldöntött, megszámozott állásokban foglalhatják el helyüket.

A verseny időtartamát a rendezők határozzák meg. A verseny időtartama legkevesebb négy óra.

A részt vevők három kategóriában versenyeznek:

  1. egyesületi tagok gyermekkorú hozzátartozói
  2. ifjúsági
  3. felnőtt.

A részvétel feltétele a verseny reggelén, a nevezéskor fizetendő nevezési díj. Ennek összegét az egyesület vezetősége határozza meg. A gyermek-kategória számára nincs nevezési díj.

A gyermekkorúak csak partról és felnőtt felügyelete mellett versenyezhetnek, egy bottal. A kísérő aktív részvétele a horgászatban – kivétel a szákolás – tilos, kizárás terhe mellett.

A versenyre bármennyi szereléket elő lehet készíteni, de horgászni egyszerre csak kettő bottal lehet.

Versenyezni a partról és csónakból egyaránt lehet, de ez külön kategóriát nem jelent.

A versenybe beszámítható – mérlegelhető -, illetve be nem számító halakról a rendezők a verseny reggelén eligazítást adnak.

A kisorsolt helyeken az etetést a verseny előtt öt perccel lehet megkezdeni, kezdetét dudaszó jelzi. Az etetőanyag mennyisége, a felhasználható csalik fajtája nincs korlátozva.

A kifogott halakat élve kell tartani.

A verseny lefújásakor éppen horgon lévő hal kifogása esetén beszámít az eredménybe.

A verseny eredményét kizárólag a kifogott halmennyiség grammban mért súlya határozza meg. Súlyegyenlőség esetén a darabszám dönt, ez utóbbi azonossága esetén a mérlegelt halak között a legnagyobb.

A mérlegelés a verseny lefújása után fél órával a csónakkikötőben kezdődik. Aki a verseny lefújása után egy órán belül nem jelenik meg mérlegelésre, eredménye nem számít bele a versenybe, diszkvalifikálja magát.

A kifogott halakat az általános egyesületi szabályzatban meghatározott elvihető mennyiségen felül élve vissza kell engedni a tóba.

A versenyszabályzat megszegése a versenyből való kizárást vonja maga után.

A verseny időtartama alatt a versenybe be nem nevezetteknek tilos a horgászat a tavon. Ha a versenybe benevezettek száma nem éri el a húsz főt, ez a tilalom értelemszerűen nem lép életbe. A verseny lefújását követően a tilalom érvényét veszti.

Kellemes versenyzést, jó fogást kívánnak a szervezők!

 

Pécs 2023 május 7.

 

           Kaluczky Zoltán sk.                                                         Kozma Balázs sk.

               Elnökségi tag                                                                        Titkár   

Ne hagyja ki!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!